Logodesign art. 2 – Heeft Mijn Bedrijf een logo nodig?

Header LOGO-Artikel 2 - Heeft Mijn Bedrijf een logo nodig?

Of UW bedrijf een Logo nodig heeft, zou u kunnen beoordelen aan de hand van de volgende vragen:

1. Wat zijn de doelstellingen van mijn bedrijf, product of service op korte, middellange en lange termijn?
2. Betreed ik met mijn bedrijf, product of service een bloeiende markt met veel concurrentie?
3. Wil ik op deze competitieve markt opvallen met mijn bedrijf, product of service?

Als u een of meer van deze vragen positief heeft beantwoord, dan heeft u waarschijnlijk een logo nodig.

Waarschijnlijk?!

Hieronder drie voorbeelden om de vragen ten aanzien van doelstellingen, concurrentie en opvallen te verduidelijken. Hierdoor krijgt u waarschijnlijk een beter beeld van de waarde van een logo voor verschillende soorten bedrijven.

Een kleine praktijk aan huis
Stel, u krijgt herhaaldelijk complimenten over uw masseerkunsten en u besluit om een aantal massagecursussen te volgen om zo een eigen bedrijf te beginnen. U kunt vertrouwen op een kleine, bekende klantenkring die bij u terechtkomt via mond-op-mondreclame. Een logo heeft u niet nodig, maar is misschien wel een visueel aantrekkelijke aanvulling.

Een kleine praktijk met ambitie
U kunt ook een kleine massagepraktijk hebben, maar een grotere markt willen bereiken dan uw eigen vrienden en kennissen. Op het moment dat u onbekenden aan u wilt binden, zijn er verschillende mogelijkheden: adverteren in (lokale) dag- en weekbladen en huis-aan-huis folders, een eigen flyer of brochure en natuurlijk een eigen website. Welke middelen u ook kiest, het belangrijkste blijft: hoe valt u op? Hoe zorgt u ervoor dat mensen tijdens het bladeren blijven hangen bij uw advertentie? Inderdaad: met een fatsoenlijk logo.

Drie praktijken in drie steden
U kunt uzelf natuurlijk ook het doel hebben gesteld om in vijf jaar tijd drie massagepraktijken te openen in Leiden, Utrecht en Amsterdam. Deze doelstelling betekent natuurlijk heel veel concurrentie en in dat geval is een onderscheidend en herkenbaar logo zeker aan te raden!

Een logo laten ontwerpen kost misschien wat tijd en geld, maar een professionele en verzorgde indruk is die moeite wel waard. Hierover leest u meer in het volgende blog-artikel.

Appreciate
Categorieën: Logodesign Webdesign 3D Design S.E.O. All

1 Comment

Geef een reactie