Logodesign art. 1 – Een logo: heb ik dat nodig?

Heel strikt genomen heeft niemand een logo nodig. Een kwalitatief hoogstaand product of een goede service zijn immers uitstekende middelen om klanten te trekken en te behouden. Toch wordt een gemiddeld persoon per dag blootgesteld aan ongeveer 300 zakelijke logo’s en merken.

Uiteraard is dit aantal een grove schatting, maar stelt u zich eens uw dagelijkse ochtendroutine voor. U stapt onder de douche en pakt een flacon waarop een klein duifje te zien is. Vervolgens staat u voor uw kledingkast om te beslissen welke blouse u aan zult trekken, terwijl uw ogen langs H&M, Esprit, Armani en D&G gaan. In de keuken pakt u een koffiecapsule uit een zwarte doos voorzien van een sierlijke ‘N’. Uw brood belegt u met hagelslag uit een pak met een blauwe kroon. Hoeveel tijd zal dit ritueel in beslag nemen? Drie kwartier? Aan die 300 logo’s en merknamen per dag komt u dus al snel. Conclusie: logo’s zijn overal. Waarom?

Wat is een logo?

Het antwoord op deze vraag zit in de definitie van het woord. ‘Logo’ betekent een visuele representatie van een woord of idee. In een sterk visueel ingestelde maatschappij is het in eerste instantie belangrijk om op te vallen en gezien te worden. Dát is de kracht van een logo.

Maar… hoe valt mijn logo op?

Een goede vraag met een simpel antwoord: een logo moet doordacht, passend en goed ontworpen zijn. Een goed ontworpen logo maakt namelijk een professionele en verzorgde indruk, waarmee u laat zien dat u aandacht heeft voor álle aspecten van uw business. Daarnaast valt een visueel aantrekkelijk logo dat past bij uw bedrijf direct op tussen slordige en minder goed doordachte varianten. Een goed logo kan bovendien de vooroordelen wegnemen die zich in de loop der tijd rondom uw business hebben gevormd. Het maakt uw bedrijf dus herkenbaar en zet het in een net iets ander daglicht.

In dit artikel hebben wij u een algemeen beeld willen geven van de kracht van goed ontworpen logo’s. Of uw bedrijf een logo nodig heeft, leest u in de volgende blog-post.

Appreciate
Categorieën: Logodesign Webdesign 3D Design S.E.O. All

1 Comment

  1. Goed artikel! ben benieuwd naar de rest van de reeks…
    Even tussendoor, heeft WA hier nog een mening over?http://tweakers.net/nieuws/83935/microsoft-onthult-nieuw-logo.html
    Ben benieuwd!

Geef een reactie