WebArchitecten lanceert FoodFigures

Persbericht

Alphen aan den Rijn 28 maart 2013

De nieuwe online applicatie voor health professionals

 

WebArchitecten heeft de online applicatie FoodFigures ontwikkeld om op snelle en eenvoudige wijze de voedingsinname in kaart te brengen en te analyseren.

Gemaakt door en vóór professionals

De online applicatie is ontworpen in samenwerking met verschillende instanties en specialisten op het gebied van voeding en gezondheid. Zo zijn de gegevens van de Nevo-tabel, het Nederlands Voedingsstoffenbestand van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, in de applicatie verwerkt. Bovendien is het programma gebaseerd op bronnen van onder andere het Voedingscentrum en de expertise van diëtisten en voedingsdeskundigen.

FoodFigures is niet alleen ontworpen in nauwe samenwerking met professionals, maar is ook bedoeld voor diëtisten, voedingsproducenten en health professionals. Diëtisten zouden de web-applicatie bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een dieet-op-maat samen te stellen, om de vorderingen van een dieet te volgen of om een volledig online patiëntendossier bij te houden.

Geavanceerd en eenvoudig in gebruik

Het grootste voordeel van FoodFigures is, dat het geavanceerder en gebruiksvriendelijker werkt dan de huidige voedingsberekeningsprogramma’s. Deze webapplicatie kan dan ook volledig ingesteld worden op de wensen van de gebruiker. Het programma bevat een uitgebreide database met cijfers van vrijwel alle soorten voedingsmiddelen, alsook zoekfuncties op (nevo-)productcode en productnaam. Bij het invoeren van de gekozen producten kunt u kiezen of u het gewicht (aantal gram) óf de standaard portiegrootte wilt invoeren. Deze berekeningen worden vervolgens gekoppeld aan patiënt- en meetgegevens, zonder tussenkomst van andere hulpprogramma’s.

Tegelijkertijd wordt alle data gekoppeld aan een geavanceerd rapportage systeem die het mogelijk maakt zowel patiënt individuele, als voedingsdata van groepen te analyseren.

Overal en altijd te gebruiken

Een ander belangrijk voordeel van FoodFigures is, dat het programma een online service is. Daardoor is het niet nodig om zware software te installeren en kan het programma overal en altijd gebruikt worden. Diëtisten en andere health professionals kunnen dus zelf bepalen waar en wanneer zij specifieke data op willen vragen.

In samenwerking met de zakelijke markt

WebArchitecten gelooft bij het ontwikkelen van online producten in co-creatie met de klant. Foodfigures.nl wordt dan ook al op dit moment door een grote voedingsproducent  gebruikt om de voedselinname van peuters op verschillende kinderdagverblijven te analyseren ten opzichte van de aanbevolen dagelijks hoeveelheden. Deze werkwijze stelt ons in staat om snel in te spelen op de behoefte van de markt en 100% achter al onze producten te staan. De gebruikers van FoodFigures profiteren daardoor optimaal van de laatste trends en ontwikkelingen.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Justin de Kleer, jdekleer@webarchitecten.com 

 

Appreciate
Categorieën: Logodesign Webdesign 3D Design S.E.O. All

Geef een reactie