433.NL: Het nieuwe platform voor voetbaljournalisten én voetbalfans

 

“WAT EEN SUPERWERK! Echt geweldig hoe (snel) jullie dit in elkaar hebben kunnen knutselen. Met recht kunnen jullie zeggen: NIETS is onmogelijk bij WebArchitecten!”

- 433.nl over de samenwerking met WebArchitecten

 

 

Na ruim drie maanden brainstormen, bouwen, sleutelen, toevoegen en veranderen presenteert WebArchitecten met trots haar nieuwste project: de interactieve website 433.nl. De website is het nieuwe platform voor voetbaljournalisten én voetbalfans; ontworpen door een handvol journalisten werkzaam binnen diverse nieuwsmedia en gerealiseerd door ons, WebArchitecten.

Waarom 433.nl?
Het idee voor 433.nl ontstond al in 2012, toen een verschillende journalisten zich de vraag stelden waarom er vrijwel geen directe interactie met de voetbalkijker bestond, in een tijdperk waarin iedereen op grote schaal actief is op sociale media. Volgens de initiatiefnemers van 433.nl heerst er binnen de traditionele media nog steeds de gedachte dat het duiden van voetbal een privilege is van voetbaljournalisten ‘die er verstand van hebben’. Ouderwets en achterhaald, zo oordeelden zij, vandaar het idee voor een digitaal platform waarop professionele journalisten en voetbalfans elkaar kunnen ontmoeten.

Klaar voor het WK van 2014!
De oprichters van 433.nl hebben bewust gekozen voor een moderne website die voorzien is van de nieuwste technieken en waardoor gemakkelijk te navigeren is. Uiteraard geven deze technieken soms beperkingen voor oudere browsers, maar daarmee is 433.nl wel helemaal klaar voor de toekomst!

Veel beeld en integratie met Twitter
De hoofdpagina bestaat uit een actuele foto die het gehele beeldscherm vult en die bij ieder artikel anders is. De slider boven aan toont het belangrijkste nieuws in beeld en op de rechterhelft is een kolom gereserveerd voor de items die nét niet headline-waardig genoeg zijn. Deze kolom heet dan ook de “Reservebank”. Ieder item is opgebouwd uit een nieuwsbericht dat op de linkerhelft te zien is en een kolom met een twitterwidget die rechts te zien is. Deze rechterkolom toont alle reacties die geplaatst zijn met de aan het nieuwsitem gekoppelde hashtag. Op die manier worden professionele nieuwsitems van journalisten én Twitter-reacties van voetbalfans aan elkaar gekoppeld. Het is ook mogelijk het persoonlijke Twitteraccount van de voetbalfan te koppelen aan 433.nl, zodat er ook op de website zelf gereageerd kan worden.
Rechts onderaan onder de Reservebank is 433.nl ook voorzien van snedige columns en boeiende achtergrondinformatie. Uiteraard bestaat de berichtgeving hierover weer uit een combinatie van een artikel en Twitterfeeds.

Nu al opgemerkt door Studio Voetbal
De website is sinds begin januari officieel van start gegaan. Sindsdien wordt 433.nl goed bezocht en blijft het aantal bezoekers iedere dag stijgen. De initiatiefnemers zijn bovendien zeer actief op Twitter en dat is niet onopgemerkt is gebleven. Zo werd er een tweet aangehaald in het NOS-programma Studio Voetbal. Meer directe interactie tussen de traditionele en de sociale media blijkt dus niet alleen een behoefte van de initiatiefnemers te zijn…

Mobiele Site en koppeling met Facebook
Wij werken momenteel aan een mobiele site en een koppeling tussen Twitter en Facebook, zodat het altijd en overal mogelijk is om te reageren en reacties terug te lezen. 433.nl is een dynamische en innovatieve site, waaraan wij de komende weken, maanden, wie weet misschien wel jaren zullen blijven bouwen en sleutelen, zoals het degelijke WebArchitecten

Appreciate
Categorieën: Logodesign Webdesign 3D Design S.E.O. All

2 Comments

  1. Winfred

    Vanaf de zij lijn de bouw van 433 mogen meemaken, ik ben niet een echte voetval fanaat maar dit ziet er wel duidelijk en overzichtelijk uit. Ik wens 433 dan ook heel veel succes.

  2. George

    Mooi vormgegeven app, boordevol informatie en afbeeldingen. Een must voor elke voetballiefhebber, die dit ‘digitale naslagwerk’ zal weten te waarderen.

Geef een reactie